Prijateljski odnosi

HNŽ donirao materijal za početak gradnje Centra za kulturu

Nevenko Herceg
04.09.2017.
u 08:14

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u prigodi početka radova izgradnje objekta Centra za kulturu i dijalog, posjetio je u župu svetoga Ante Padovanskoga u naselju Sijekovac - Gornja Močila u općini Bosanski Brod. Tom je prigodom župniku vlč. Ivanu Tolju, koji ga je pobliže upoznao s planovima izgradnje i budućega rada Centra, uručio donaciju građevinskoga materijala.

- Stoljetno prijateljstvo Hercegovine i Posavine, koje je posvjedočeno i ovih dana održanom petom po redu Večeri Hercegovine u Posavini, potvrđujemo i pruženom rukom potpore Posavljacima koji grade jedan uistinu vrijedan objekt u kojem će se promovirati dijalog i koji će biti mjesto kulturnih okupljanja ljudi iz toga kraja. To prijateljstvo, koje proizlazi iz činjenice da smo dio istog nacionalnog bića, da smo djelo naših zajedničkih predaka, dokazuje se i danas ovakvim projektima koji učvršćuju naše veze i grade zajedničku budućnost - kazao je predsjednik Herceg zaželjevši župniku i župljanima što skorije ponovno okupljanje u prigodi početka njegova uspješnoga rada.

Župnik Tolj zahvalio je predsjedniku Hercegu na uručenoj donaciji kazavši kako će njome izgradnja Centra i započeti. Početku građevinskih radova nazočili su i visoko izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Vlade RH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske, Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, te brojni drugi dužnosnici. Inače, tijekom posljednja dva dana u Posavini okupili su se brojni hrvatski čelnici te poslali poruku kako Hrvati u tom dijelu Bosne i Hercegovine nisu zaboravljeni te kako će i u budućnosti imati potporu za sve projekte koje budu provodili na tom prostoru. Najavljeni su i novi projekti koji će dodatno ojačati prijateljske odnose.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije