Pokrenuta inicijativa

HNS zaustavlja nasilni prijenos nadležnosti sa županija na FBiH

23.08.2017.
u 07:00

Čak i unatoč tome što hrvatske stranke sudjeluju u radu institucija FBiH, ne prestaju stalni pokušaji bošnjačkih kolega, ponajprije iz redova Stranke demokratske akcije, za nastavkom unitarizacije ovoga entiteta. To je posebno izraženo kroz stalno slanje u procedure izmjena zakona kojim bi se umanjile nadležnosti općina i županija u korist Federacije BiH u kojoj Bošnjaci imaju aspolutnu dominaciju.

I u tome segmentu se najbolje i najjasnije može pokazati na koji način političko Sarajevo nastoji preoteti sve poluge vlasti pod izlikom kako se radi o reformama, a u suštini provedbi velikonacionalnog koncepta. To se pokazalo u nizu odluka, pa čak i nadglasavanja hrvatskih ministara, što se, primjerice, dogodilo vezano uz Energetsku strategiju, a što su HDZ-ovi ministri iz nepoznatih razloga zatajili od javnosti.

Voditelj odjela za prostorno planiranje, građenje, infrastrukturu i komunikacije Predrag Kožul jasno je poručio kako se na grub način nastoje preuzeti nadležnosti županija i općina.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?