Proširena tematska sjednica

HNS usvojio set zaključaka i mjera u vezi ekonomske situacije

12.04.2022.
u 10:16

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je proširenu tematsku sjednicu posvećenu aktualnoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji.

Kriza uzrokovana valom poskupljenja i poremećajima na tržištu pogađa kako gospodarske subjekte tako i sve građane u cijelom svijetu, a posebice socijalno ugrožene i najranjivije, priopćeno je iz HNS-a.

Nakon uvodnih izlaganja te argumentirane i produktivne rasprave, Glavno vijeće je usvojilo set zaključaka, uključujući i prijedloge mjera, koji će biti proslijeđeni Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora.

Zaključci će biti polazna osnova Predsjedništvu HNS-a pri donošenju odgovarajućih smjernica na svim razinama vlasti u kojima sudjeluju predstavnici HNS-a, kako bi se maksimalno ublažili negativni efekti krize uzrokovane poremećajima na tržištu kao i poskupljenjem roba i usluga.

Na tematskoj sjednici Glavnog vijeća HNS-a pored članova Glavnog vijeća nadležnih za gospodarstvo i financije, kao gosti-uvodničari sudjelovali su federalna ministrica financija Jelka Milićević, dopredsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković i potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, stoji u priopćenju.

Ključne riječi
HNS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije