Hrvatski demokršćani

HKDU BiH podržava Domoljubnu koaliciju na izborima za Sabor RH

28.10.2015.
u 06:15

Sestrinska stranka u RH je dio Domoljubne koalicije i zbog toga i HKDU podupire ove stranke na izborima za Hrvatski sabor

Na trećoj redovitoj sjednici Senata HKDU-a BiH donesen je zaključak da ova stranka daje povjerenje Domoljubnoj koaliciji.

"To je logičan slijed i plod Sporazuma o strateškom partnerstvu potpisanog između HKDU BiH i HDS-a RH, s obzirom da je HDS Republike Hrvatske član Domoljubne koalicije", navodi se u priopćenju

Pri tome su pozvali sve birače u BiH da obave prethodnu i aktivnu registraciju jer rok istječe sutra. Čelništvo stranke i njezini članovi u svojim sredinama animiraju birače na pravodobno registriranje. U drugoj točci se raspravljalo o ulozi i položaju, prije svega, položaju HKDU-a BiH, kao i ostalih članica, u odnosu na HDZ BiH, u okviru Hrvatskog narodnog sabora.

Postavljena su mnoga otvorena pitanja, te je Senat zadužio predsjednika stranke Ivana Musu da organizira sastanak s predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a, Draganom Čovićem te da prenese stav Senata o ovom pitanju i prokomentira neka konkretno postavljena pitanja. O ishodu razgovora predsjednik Musa će izvijestiti Senat na sljedećoj sjednici koja će biti i radna i svečana, a koja će se održati u prosincu. Na toj će sjednici čelništvo, uz ostalo, provesti analizu rada stranke u ovoj godini, kao i financijsko i institucionalno funkcioniranje. (Z. Krešić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije