Izaslanstvo MO i OS BiH

Helez, Galić i Knežević otputovali u Vatikan

19.09.2023.
u 13:57

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hrecegovine i ministar obrane Zukan Helez, sa zamjenikom ministra obrane za politiku i planove Slavenom Galićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH za resurse general-bojnikom Gojkom Kneževićem, danas je u službenoj posjeti Svetoj Stolici u Vatikanu.

Helez,  Galić i Knežević će u srijedu, 20. rujna nazočiti općoj audijenciji, koju će održati papa Franjo.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH će se susresti s papom Franjom i najvišim dužnosnicima Vatikana, ministrom vanjskih poslova i državnim tajnikom Svete Stolice.

Također, izaslanstvo MO i OS BiH će u Rimu službeno posjetiti i NATO koledž za odbranu, koji već više od jednog desetljeća pomaže edukaciju visokih časnika i državnih službenika Bosne i Hercegovine na strateškoj razini.

Na sastancima će se razgovarati o odnosima BiH i Svete Stolice, vjerskom dušobrižništvu u Oružanim snagama BiH, edukaciji stručnih kadrova iz BiH, kao i mogućnostima dalje gradnje međusobnog povjerenja u Europi i regiji zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?