Održana sjednica u Mostaru

Helena Stanić izabrana za glasnogovornicu Hrvatskog studentskog zbora

17.02.2020.
u 18:43

Hrvatski studentski zbor vrhovno  je predstavničko tijelo te okuplja studentske predstavnike svih visokih učilišta Republika Hrvatske. Hrvatski studentski zbor jedino je tijelo koje ima legitimitet predstavljati sve studente Republike Hrvatske, a Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pridruženi je član Hrvatskog studentskog zbora. 

Bitno je naglasiti da se Hrvatski studentski zbor već četvrti put sastaje upravo u Mostaru, kako bi se uspostavili bolji odnosi i poboljšala komunikacija s kolegicama i kolegama iz Republike Hrvatske. 

Osim redovitih točaka dnevnog reda, ova sjednica je bila značajna za etabliranje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru čime se usvojio prijedlog veće uključivosti studentskih predstavnika u rad s nacionalnim institucijama kako bi na dobrom primjeru i prakse
iskustveno i djelotvornije radili na unapređenju studentskog standarda na svojoj zakonodavnoj razini pokrivajući područja od studentske prehrane, studentskih projekata, prava i obaveza studenata te studentskog smještaja.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru istaknuo je važnost intenziviranja te podizanja ove suradnje na veću razinu. Jedan od važnih pokazatelja intenziviranja i poboljšanja odnosa bilo je imenovanje, od strane predsjednika Hrvatskog studentskog zbora, članice Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, Helene Stanić, na funkciju glasnogovornice Hrvatskog studentskog zbora. Ovo je samo jedan od mnogih načina efektivnije i bolje suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog studentskog zbora.

Studente je pozdravila i prorektorica za međunarodnu suradnju Sanja Bijakšić. Prorektorica je naglasila iznimnu kvalitetu suradnje Sveučilišta u Mostaru sa sveučilištima u Hrvatskoj te je istaknula broj studenata Republike Hrvatske koji studiraju upravo ovdje, na Sveučilištu u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije