sjednica

HDZ BIH SBŽ: Proračun mora biti usvojen do kraja godine

30.11.2017.
u 09:54

Srednjobosanski Županijski odbor (ŽO) HDZ-a BiH na sjednici u srijedu zaključio je kako presuda u slučaju "Prlić i ostali" ne smije utjecati na buduće odnose u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) te kako se borba hrvatskog naroda za ravnopravnost nastavlja.

Na sjednici se raspravljalo o usvojenom Nacrtu proračuna SBŽ-a i njegovim eventualnim izmjenama, odnosno povećanjima u određenim sektorima.

"Stav Županijskog odbora je da proračun mora biti usvojen do kraja godine kako bi se u stabilnom ozračju ušlo u novu godinu. U tom svjetlu, kao i zbog opće važnosti sustava obrazovanja, Županijski odbor u potpunosti podržava potpisivanje novog kolektivnog ugovora s predstavnicima sindikata koji podrazumijeva povećanje plaća u osnovnom školstvu i već na idućoj sjednici Vlade će insistirati da ovaj problem bude riješen", navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Što se tiče županijskog proračuna, spomenuta je mogućnost povećanja iznosa namijenjenih za kulturu i sport kao i prijevoz učenika te eventualno pružanje besplatnih zdravstvenih markica određenim kategorijama stanovništva.

Na sjednici je usvojeno izvješće o posjetima Županijskog odbora svim općinskim odborima SBŽ-a u kojima je, kako je rečeno, stanje dobro, ali su evidentirani svi problemi lokalnih zajednica na kojima u narednom razdoblju treba raditi, ali zajedničkim snagama kao jedan kolektiv, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije