Brojni problemi

Gužve u srpskim mjenjačnicama. Vlasnik: Sprema se nešto veliko

15.03.2022.
u 13:06

Zaposlenici mjenjačnica u Srbiji suočavaju se s ogromnom gužvom, a građani zbog toga nailaze na brojne probleme od skoka srednjeg tečaja pojedinih valuta pa čak i do nedostatka novca.  

Vlasnik mjenjačnice Mića ima lokaciju na Zelenom vijencu i kaže da se s ovakvom situacijom nikada nije susreo. “Ja ovo ne pamtim. Prije 15 godina je isto bila kriza, ali ne može se to usporediti s ovim sada. Ljudi razmjenjuju novac kao da su poludjeli, kao da sutra neće doći. Ne znam što se događa, nešto veliko se sprema, djeluje kao da će doći velika oluja. Predsjednik je spomenuo “vozove” koji dolaze sa zapada i istoka. Nadam se da nas neće pregaziti”, kaže Mića, piše Nova.rs.

Ističe da primjećuje neuravnoteženost svjetske ekonomije. “Brojke su poludjele. Evo, za posljednja 24 sata, srednji tečaj dolara je porastao za gotovo cijeli dinar. To je nenormalno, a sve ovo ukazuje da se ozbiljne stvari događaju u svijetu. Brinem se za budućnost. Ne samo ove države nego cijele kugle zemaljske”, istaknuo je vlasnik mjenjačnice.

Sličan stav s Mićom dijeli i Lepa, njegova kolegica iz mjenjačnice u blizini. Primjećuje drastične promjene u posljednja dva tjedna. “Ne bih previše ulazila u konkretne brojke, ali najiskrenije ću vam reći – nemamo dovoljno novca – fizički. Evo, svojim kupcima mogu prodati samo nekoliko stotina eura, to je sve”, rekla je Lepa, koja vjeruje da će situacija stabilizirati ako se svjetski konflikti utišaju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?