član Stalnog izaslanstva

Grubeša na sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH

13.07.2021.
u 17:34

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjelovao je na 4. sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU - BiH u svojstvu člana Stalnog izaslanstva BiH pri Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje BiH.

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine za ovaj sastanak predvodio je predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija, a u kojem je uz ministra Grubešu bila i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković. 

Sastanak je predvodio visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost  i potpredsjednik Europske komsije Josep Borrell.

Tijekom sastanka je raspravljano o odnosima u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja, posebno o pretpristupnom procesu s obzirom na izvještaj Komisije za 2020., a naglasak je bio na političkim i ekonomskim kriterijima, pravnoj stečevini i pretpristupnoj pomoći. Sudionici sastanka raspravljali su i o trenutnom stanju provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije