Ministar pravde BiH

Grubeša – Koc: Turska podržava BiH na njenom euroatlantskom putu

21.06.2017.
u 17:56

Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je danas veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koca.

Tijekom susreta razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, te o mogućnostima unaprjeđenja suradnje osobito na izvršenju kaznenih sankcija, odnosno u izgradnji prvog državnog zatvora u BiH.

“Do kraja godine zatvor ćemo staviti u funkciju. Poznato mi je da u Turskoj zatvori imaju jako kvalitetan proizvodni pogon. Trenutna praksa u zatvorima u BiH je da se zatvorenicima omogući rad, a mi im u budućnosti želimo omogućiti rad koji će biti ekonomski isplativ”, objasnio je ministar Grubeša.

Veleposlanik Koc je rekao kako se unazad nekoliko godina u Turskoj puno toga radilo po tom pitanju, ne samo na poboljšanju uvjeta u zatvorima nego i na tome da se zatvorenicima omogući stjecanje potrebnih znanja i vještina kako bi nakon izdržavanja zatvorske kazne bili što vrjedniji članovi društva.

Na kraju veoma otvorenog i prijateljskog razgovora, veleposlanik Koc je uputio i riječi podrške našoj državi na njenom eurostlantskom putu naglašavajući da Bosna i Hercegovina treba ići brže prema euroatlantskim integracijima.

“Poznat mi je sav vaš trud koji ulažete na tom putu i Turska će vas uvijek podržavati u tome”, poručio je veleposlanik Koc.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?