Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Grlić Radman pozvao gospodarstvenike da ulažu u Tomislavgrad: Ovaj kraj ima perspektivu

"Ovaj kraj ima perspektivu i u tome će uvijek imati potporu ove vlade Republike Hrvatske", rekao je Grlić Radman u izjavi novinarima u mjestu Zidinama na obali Buškoga jezera.
19. srpnja 2021. u 20:46 2 komentara 350 prikaza
gordan grlić radman
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman izjavio je nedaleko od Tomislavgrada u BiH da će vlada Hrvatske nastaviti s potporom ovome području te je pozvao gospodarstvenike da zajednički razvijaju perspektivu opstanka tamošnjih Hrvata.  

"Ovaj kraj ima perspektivu i u tome će uvijek imati potporu ove vlade Republike Hrvatske", rekao je Grlić Radman u izjavi novinarima u mjestu Zidinama na obali Buškoga jezera.

Pri tome je pojasnio kako je i emotivno povezan s ovim područjem budući da je u pitanju njegov rodni kraj. Dodao je da to područje ima potencijale koje treba iskoristiti.

"Potencijal leži u prekograničnoj suradnji i međuresornim projektima, na čemu ova vlada intenzivno radi", dodao je, javlja Hina. 

Hrvatski šef diplomacije pozvao je gospodarstvenike da ulažu u ovaj kraj, uključujući i one koji su ga prethodnih desetljeća napustili u potrazi za boljim životom.

"Ovaj kraj ima turističku perspektivu i pozivam gospodarstvenike iz ovog kraja da se uključe u jačanje gospodarstva i poticanje poduzetništva kako bi mladi ljudi ostali ovdje i uključili se u projekte na dobrobit ovog kraja", istaknuo je.

To bi po njemu pridonijelo ostvarenju svjetlije budućnosti.

  • Spezzi:

    njegov kapacitet je mješalica ito ona ručna, nikako električna, previše ima funkcija.

  • debelacija:

    Yna;i ostala mjesta i krajevi Herceg Bosne nemaju perspektivu, nemaju budućnost, nemaju svrhu postojanja! Mani se ti "ćorava posla" Radmo, vrati se u svoju bazu i popčmi zimski san!!!