Brkić primio veleposlanicu Grčke

Grčka podržava europske integracije BiH te će nastaviti zagovarati integraciju BiH

28.11.2023.
u 18:43

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Grčke u Bosni i Hercegovini Ioannu Efthymiadou. 

Tijekom sastanka zamjenik Brkić i veleposlanica Efthymiadou razgovarali su o bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Republike Grčke, aktualnoj situaciji u našoj zemlji i europskim integracijama.

Istaknuto je da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski te da postoji prostor za intenziviranje suradnje u svim oblastima.

Zamjenik ministra Brkić poželio je veleposlanici Efthymiadou srdačnu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspješan mandat. Izrazio je zahvalnost na aktivnoj podršci koju Grčka pruža Bosni i Hercegovini, posebno kada je u pitanju put ka EU.

Zamjenik Brkić je podsjetio na “solunsko obećanje” od prije 20 godina kada je Europska unija regionu Zapadnog Balkana dala obećanje o pristupanju, ali koje još nije ispunila. Kazao je da Bosna i Hercegovina želi postati članica EU, te kako nam je na tom putu potrebna podrška prijateljskih zemalja poput Grčke. Istaknuo je važnost sastanka Europskog vijeća u prosincu izrazivši nadu da će Vijeće prepoznati napore vlasti BiH u nekoliko posljednjih mjeseci i odobriti otvaranje pregovora sa EU.

Veleposlanica Efthymiadou je istaknula da Grčka podržava europske integracije BiH te da će u institucijama EU nastaviti zagovarati integraciju BiH i cijele regije Zapadnog Balkana u EU.

Izrazila je uvjerenje da će tijekom svog mandata u BiH dodatno doprinijeti jačanju dobrih odnosa i unaprjeđenju suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Grčke.

Također su razmijenjena mišljenja o važnosti razmjene posjeta na visokoj razini i održavanja političkih konzultacija između dvije zemlje, priošpćeno je iz MVPBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?