Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Granična policija BiH pojačala mjere kontrole

10. siječnja 2015. u 10:34 1 komentara 856 prikaza
policija
Foto: Simone Perolari/DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Sve policijske agencije u BiH intenzivirale su aktivnosti nakon terorističkih napada u Parizu. Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, za "Dnevni avaz" je kazao da je ostvarena odlična suradnja sa svim policijskim agencijama, uključujući Obavještajnu sigurnosnu agenciju (OSA) i Tužiteljstvo BiH, radi preduzimanja operativnih radnji na terenu.

- Dodatno osiguravamo zgrade Veleposlanstva Francuske i ostalih objekata. Također, pratimo i društvene mreže te izraženi govor mržnje pojedinaca. Sve će to biti dokumentirano i proslijeđeno SIPA-i i Tužiteljstvu BiH - kazao je Vilić te dodao da je intenzivirana i suradnja s francuskim policijskim atašeom pri Veleposlanstvu ove zemlje.

Granična policija BiH, također, poduzima pojačane mjere kontrole prema osobama za koje postoji poseban sigurnosni interes. Iz Granične policije su priopćili da oni imaju kontinuiranu komunikaciju sa OSA-om u vezi s dostavljanjem podataka o osobama za koje postoji poseban sigurnosni interes.

Iz Federalne uprave policije su nam kazali da su u okviru svojih nadležnosti podigli stupanj pripravnosti odmah nakon terorističkog napada u Parizu, što ostaje na snazi do daljnjeg.

  • ano:

    Netreba pojacavati mjere kontrole na granicama vec kontrolu onoga sto se desava u drzavi.Svi ste vi svijesni odakle treba krenuti samo sto je klupko veliko pa kada se krene odmotavati cija ce se sve imena Naci na tim listama.NEKA NAM ... prikaži još!M JE DRAGI BOG NA POMOCI: