Uspješna akcija Granične policije BiH

Graničari spasili roditelja i dvoje djece na pedalini pokraj Neuma

'PEDALINA'
Foto: ''
10.07.2014.
u 11:19

Za vrijeme istog nevremena na moru, kod Ulcinja se utopio Bosanac

Po dojavi članova obitelji da se njihovi najmiliji prije preksinoćnog mraka ne vraćaju s valovite morske pučine, koju je zahvatilo olujno nevrijeme, nastala je uzbuna i dramatično spašavanje ugroženih od utapanja.

Olujno nevrijeme

Nakon što su ih uspjeli primijetiti, granični policajci JGP Neum su službenim plovilom, inače sada se pokazalo jako dragocjenim darom SAD-a, isplovili prema poluotoku Klek - Tanko Sedlo i zatekli iscrpljene kupače, roditelja i dvoje maloljetne djece. Kako su nam potvrdili iz Granične policije BiH, troje ugroženih se nalazilo u pedalini, a koju su vodene struje i vjetar nosile k teritorijalnim vodama Republike Hrvatske.

- Oni su sigurno smješteni na plovilo Granične policije, a potom i pristali na neumsku plažu, priopćili su iz GP BiH.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o gastarbajterima iz Švedske kojima se godišnji odmor u Neumu umalo pretvorio u tragediju. Istodobno, sreće u nesreći na olujnom moru nije imao 44-godišnji državljanin BiH koji se preksinoć, nešto prije 20 sati utopio na Velikoj plaži u crnogorskom Ulcinju.

Na kupalištu Coco beach

Nesreća se dogodila na kupalištu “Coco beach”, nakon što se previše udaljio od obale i našao u vrtlogu struja. Radilo se o Salihu Dediću iz Gornjeg Vakufa.

Kako su naveli iz crnogorske uprave policije, na mjesto nesretnog utapanja prvi su stigle njihove kolege koji su alarmirali hitnu pomoć. Nažalost, Dediću nije bilo pomoći te su liječnici mogli samo konstatirati smrt.

- Prema prvim informacijama, sumnja se da je do smrti došlo uslijed klasičnog utapanja. Ipak, naložena je obdukcija, nakon čega će se znati točan uzrok smrti, kažu iz ove uprave. Inače, kako prenose crnogorski mediji, ovo je prvi slučaj utapanja ovog ljeta. U posljednjih deset godina jedino ljeto koje je prošlo bez utapanja bilo je 2010. godine kada je tijekom čitave ljetne sezone more bilo mirno i bez valova. Prema tvrdnjama starosjedilaca Ulcinja, od svih upravo je Velika plaža najopasnija za kupače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?