MALE MELODIJE MOSTARA 2017. Održan tradicionalni mostarski dječji festival

Grand Prix Mariji Golemac, nagrade otišle i do Splita i Novog Sada!

BiH,22.04.17. Mostar,Kosaca,  Festival Male Melodije Mostara Photo:Stojan Lasic
24.04.2017.
u 07:00

Festivalski Grand Prix Dječjeg festivala Male melodije Mostara 2017., održanog u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, osvojila je Marija Golemac, učenica 8. razreda osnovne škole u Mostaru, za izvedbu skladbe „Ljubav“.

Izvođači iz cijele regije

Vesna Jelić napisala je stihove ove pjesme, a uglazbio ju je Zoran Milović, koji potpisuje i aranžman. Drugo mjesto ocjenjivačkog suda pripalo je Lani Lucović, učenici 3. razreda osnovne škole u Mostaru, koja je otpjevala pjesmu „Dječje oči“, a treću nagradu žirija osvojila je Elena Crnomarković iz Novog Sada za skladbu „Svijete, zdravo“. Prva nagrada publike pripala je Aleksandri Saši Milović, 9-godišnjoj učenici iz Mostara, za izvedbu skladbe „Pravi laf“, drugo mjesto po ocjeni publike osvojila je Anja Vukliš iz Banje Luke, koja je otpjevala pjesmu „Suza“, a treće Jani Crnomarković iz Novog Sada za izvedbu skladbe „Izrast ćemo mi u ljude“. Najbolji debitant na festivalu bila je Klara Bezić iz Splita, koja je otpjevala pjesmu „Putem sreće“, nagrada za najbolju koreografiju pripala je mostarskoj vokalno-plesnoj skupini „B-stars“ za izvedbu skladbe „Mama, hvala ti za sve“, a nagradu za najbolju glazbu osvojila je skladba „Ka’ ti“, koju je izveo Teo Čotić iz Splita. Skladbi „Uzalud“, koju je izvela Anđela Knezović iz Mostara, pripala je nagrada za najbolje stihove, a napisao ih je Darko Kalogjera. Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je Anastasija Jelić za izvedbu skladbe „Superstar“.

Bolji iz godine u godinu

Raspjevani i rasplesani mladi izvođači iz BiH, Hrvatske i Srbije oduševili su svoje vršnjake u Kosači, izvodeći pjevne, lepršave pjesme o svemu onome što zanima mladi novi svijet. Dječji festival Male melodije Mostara 2017. svojom izvedbom otvorile su 7-godišnje balerinice plesne škole „Balet Mostar Arabesque“ u klasi profesorice Arlete Čehajić. One su osvojile prvo mjesto na balkanskim kvalifikacijama za finale Dance World Offenburg 2017.

– Bravo, ovo je mali Sanremo – kazala je jedna starija posjetiteljica ovog dječjeg festivala. Zbog zdravstvenih problema program nije bio u mogućnosti voditi Mladen Jeličić – Troko, ali ga je na najbolji način zamijenila Sandra Pandža koja već ima voditeljsko iskustvo na Malim melodijama Mostara, a svojedobno je kao djevojčica uspješno nastupala na ovom dječjem festivalu. U show programu nastupili su Antonio Čarapina i balerinice plesne škole „Balet Mostar Arabesque“. – Na Malim melodijama Mostara nastupili su brojni sada već etablirani glazbenici. Neki od onih koji su nastupili na ovogodišnjem izdanju ovog dječjeg festivala jako puno obećavaju – kazao je Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?