HNS BiH

"Gradonačelnica Karić mora posjetiti napadnutu obitelj i poslati poruku da se ovakvo što nikad više ne ponovi"

14.12.2021.
u 22:09

Šovinistički napad na imovinu katoličke obitelji i prijeteće poruke "šaranja kalašnjikovom" zbog isticanja simbolike Božića na svojim kućnim vratima prikazuje realnost svega što je Sarajevo postalo i svega onoga što (više) nije. Sramna reakcija koju su gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom Karić pokazale na ovaj fašistički čin napada na vjersku simboliku poražavajuća je i tužna činjenica, priopćeno je iz HNS-a BiH.

- Podsjećamo gradonačelnicu Karić da se 25. prosinca u "kalendarskoj godini" obilježava katolički blagdan Božića, porođenja Krista kojeg katolici, ali i svi kršćani diljem svijeta s posebnom radošću obilježavaju. S obzirom da gradske vlasti
Sarajeva nisu nikada ni organizirali Advent i predbožićne događaje shvaćamo da ne poznaju naše tradicije, ali da pri tome skreću odgovornost i krivnju za ovaj čin na nekoga drugog, još je licemjerniji potez. Pokušaj minimiziranja ovog sramnog čina direktne uzurpacije katoličke obitelji zorno prikazuje politički mentalitet koji sve nepripadnike većinskog konstitutivnog naroda i vjere žele svesti na građane drugog reda", priopćeno je. 

- Očekujemo i od "probosanske građanke" Karić, ali prije svega od gradonačelnice Karić, da u najmanju ruku, posjeti napadnutu obitelj i istakne potporu u ovom božićnom razdoblju. Takav potez bi bio minimum da se ovakve stvari više nikad ne
ponove, ističe se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?