Za zgradu Vijećnice i Centra za socijalni rad u Orašju iz RH 50.000 eura

Gradnja višenamjenskog objekta za obavljanje javnih djelatnosti Grada Orašja

16.11.2023.
u 19:17

"Izgradnja višenamjenskog objekta za obavljanje javnih djelatnosti Grada Orašja – I. faza" naziv je projekta za izgradnju nove zgrade Gradske vijećnice i Centra za socijalni rad, za koji je Grad Orašje dobio 50.000 eura od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske, piše Večernji list BiH. Ugovor o tome uručio je gradonačelniku Marijanu Oršoliću nadležni ministar u Vladi Republike Hrvatske Marin Piletić na nedavnoj svečanosti u Vitezu.

Dobre prakse

- Grad Orašje planira od dobivenih sredstava srušiti postojeću zgradu Centra za socijalni rad kod pošte, iskopati temelje za buduću zgradu, betonirati temeljnu ploču i uzidati zidove prizemlja do prve ploče. S obzirom na to da je ministar najavio početkom 2024. godine novi javni poziv, Grad Orašje planira se prijaviti s projektom nastavka izgradnje višenamjenskog objekta, odnosno drugom fazom radova. Kroz potpisani ugovor Grad Orašje obvezao se provesti postupke javne nabave za sve radove i nadzor nad izgradnjom buduće Vijećnice i Centra za socijalni rad, objašnjavaju u Gradskoj upravi. Uz ovaj ugovor za Grad Orašje, ministar Piletić uručio je još 24 ugovora vrijedna milijun eura za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini. Vlada Republike Hrvatske ovim programom dodatno pomaže razvoju lokalne zajednice BiH kroz poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga i ulaganja u javnu infrastrukturu, opremanje, izgradnju i rekonstrukciju objekata društvene, javne i socijalne namjene. U sklopu radnog posjeta Vitezu ministar Piletić održao je sastanak s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH prof. dr. sc. Draganom Čovićem, prilikom čega su razgovarali o investicijama Vlade Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i njezinim učincima.

- Budući da Vlada Republike Hrvatske ulaže u niz aktivnosti na području BiH, došao je trenutak da sve dobre prakse potpora obitelji i socijalne politike ponudimo kao model Hrvatima i svim ostalim narodima u BiH - rekao je nedavno ministar Piletić. Pri tome je dodao kako je i ova pomoć doprinos strateškom opredjeljenju Vlade Republike Hrvatske za potporu Bosni i Hercegovini kako bi napredovala prema euroatlantskoj zajednici.

Za vrtiće, invalide...

Po Piletićevim riječima, u sljedećoj godini iz Ministarstva će se izdvojiti dvostruko više novca za projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

- Želimo sve te prakse podijeliti s našim prijateljima iz Bosne i Hercegovine - dodao je.

Istaknuo je i kako će se osiguranim sredstvima, među ostalim, ojačati smještajni kapaciteti na području BiH, kao i kapaciteti dječjih vrtića, ukloniti arhitektonske barijere za pristup osoba s invaliditetom, omogućiti širenje mreže usluge pomoći u kući, obroka i drugih usluga koje ustanove i jedinice lokalne samouprave pružaju u zajednici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije