Zimske temperature

Građani se smrzavaju, grijanje isključeno 15. 4.

niske temperature
23.04.2017.
u 09:00

Naglo zahlađenje u travnju donijelo je brojne probleme za građane Bosne i Hercegovine te je grijna sezona produžena, ali samo u nekim gradovima. Dok Sarajlije, Banjalučani i Tuzlaci imaju grijanje, građani Zenice i Doboja bude se uz hladne radijatore. Građani su zbog neprodužavanja sezone grijanja prinuđeni boraviti u hladnim stanovima ili pronaći alternativne načine grijanja dok ne dođe do ponovnog rasta temperatura.

– U Zenici je grijanje obustavljeno u subotu. Imamo inertan sistem i treba nam 3-4 dana da ga pokrenemo. Očekujemo da uskoro otopli, pa ne pokrećemo sistem – rekli su za Radiosarajevo.ba iz Javnog poduzeća Grijanje u Zenici. U Doboju je slična situacija, sezona grijanja završena je 15. travnja, nakon praznika. – Grijemo se na ugljen i potrebna su 24 sata da pokrenemo pogone grijanja – rekli su za Radiosarajevo.ba iz dobojskih Toplana. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sezona grijanja je ipak produžena bez obzira na to što je predviđeno da sezona grijanja za 2016./2017. godinu bude završena 15. travnja. Obavještavamo korisnike usluge centralnog grijanja u Sarajevu da će KJKP Toplane – Sarajevo d.o.o., a zbog niskih jutarnjih temperatura vanjskog zraka i u sljedećim danima vršiti funkciju zagrijavanja. Dnevni režim rada kotlovskih postrojenja će prvenstveno ovisiti o temperaturi vanjskog zraka – priopćeno je iz sarajevskih Toplana. Sezona grijanja u Banjoj Luci također je produžena do 1. svibnja.

– Sezona će biti produžena do 1. svibnja. Do tog datuma smo dužni zagrijavati stanove, a nakon toga počinje godišnji remont kada nećemo to biti u mogućnosti – rekla je glasnogovornica banjalučkih Toplana Žaklina Mijatović.

I građani Tuzlanskog kantona u stanovima imaju tople radijatore.

– Iako je za sljedeći tjedan najavljeno poboljšanje vremenskih prilika, građani će tople radijatore u stanovima imati do 3. svibnja i to bez dodatnog plaćanja – izjavio je direktor JKP Centralno grijanje u Tuzli Nevres Arnautović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?