Dan općine

Građani Jajca obilježavaju svoj dan u spomen na prvo pisano spominjanje grada iz 1396. godine

jajce
22.02.2023.
u 08:50

- (...) Naš grad Jajce prvi put se spominje u Povelji iz dubrovačkog arhiva 22. 2. 1396. godine što nas čini ponosnim - stoji u pisanoj čestitki građanima Jajca

Danas se obilježava Dan općine Jajce u spomen na prvo pisano spominjanje grada Jajca iz 1396. godine.

- (...) Naš grad Jajce prvi put se spominje u Povelji iz dubrovačkog arhiva 22. 2. 1396. godine što nas čini ponosnim - stoji u pisanoj čestitki građanima Jajca koju potpisuju općinski načelnik Edin Hozan i predsjedatelj Općinskog vijeća Josip Topić. 

- U to ime, dragi sugrađani, čestitamo vam Dan općine Jajce uz želju da zajedno nastavimo putem prosperiteta u sretniju budućnost kako bi i buduće generacije bile ponosne na svoj grad. Međusobnim razumijevanjem i radom učinimo Jajce gradom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi – navodi se dalje.

Najstariji pisani spomen imena Jajce potječe iz 1396., a nalazi se u naslovu Hrvoja Vukčića Hrvatinića, koji se nazivao conte de Jajce (grof od Jajca).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?