Fokus na sigurnosti građana

Grad Banja Luka odsad ima i policiju za pse

25.08.2022.
u 08:47

Sve se realizira kako bi psi imali primjerene uvjete za boravak kod vlasnika, s fokusom na sigurnost građana

Grad Banja Luka u sklopu Odjela za inspekcijske poslove i komunalnu policiju dobio je policiju za pse koja će se svakodnevno baviti pitanjima koja se odnose na životinje u ovome gradu, javlja BHRT.

Kako se ističe, formiranje policije za pse veliki je korak koji je napravljen u dogovoru s udrugama za zaštitu životinja.

- Sve ovo realizira se kako bi psi imali primjerene uvjete za život i boravak kod svojih vlasnika, ali s fokusom na sigurnost građana - priopćeno je.

Zadatak policije za pse, između ostaloga, bit će i da kontrolira poštuju li vlasnici pasa sve ono što je potrebno, odnosno, imaju li psi povodac, brnjice i slično.

- Cilj ove novine je bolja sigurnost za građane, poštivanje obveza koje imaju vlasnici pasa, ali i kontrola uvjeta u kojim borave životinje nakon udomljavanja. Ovo je još jedan od planova koji smo proveli u djelo zajedno s udrugama za zaštitu životinja. Uredili smo azil, organizirali akciju "Udomi ljubav", postavili hranilice za pse, a radimo na još mnogo projekata koje ćemo vam uskoro predstaviti.

Uradili smo mnogo kad je zaštita životinja i briga o kućnim ljubimcima u pitanju i tako ćemo nastaviti i dalje - rekao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentirajući realiziranje projekta koji podrazumijeva formiranje policije za pse.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije