VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA VEČERNJEG LISTA ‘DARUJMO IM DOM’

Fra Mario Jurić: “Podržavamo ovaj projekt, ne samo riječima nego i djelima”

29.12.2016.
u 07:00

- Dosta mladih izdaleka, iz naše Posavine i našeg Orašja, ide studirati u Mostar i svakako podržavamo ovaj projekt, ne samo riječima nego i djelima, govori za Večernji list fra Mario Jurić, gvardijan u Tolisi. On osobno, kao i njegovi župljani, raduju se Dompesu, velikom projektu koji vodi fra Iko Skoko.

- Pokušavamo promovirati i studentski dom i sve ono što će kompleks Dompesa sadržavati. Velika je stvar da će studenti imati gdje boraviti i smještaj u koji će biti primljeni, daleko od doma. Osobito je to velika stvar za one koji su u slabijoj financijskoj mogućnosti i moraju platiti velike izdatke za studij. Velik je ovo projekt i zasigurno raduje, kazao je gvardijan u Tolisi fra Mario Jurić.

Novi darovatelji kojima je cilj izgradnja Doma za siromašne studente i objekta “Dompes” u Mostaru svakodnevno se javljaju. Voditelj projekta fra Iko Skoko oduševljen je činjenicom da projekt jako brzo napreduje i da će iduće godine na blagdan svete Majke Terezije sve biti završeno. U velikoj akciji pod nazivom “Darujmo im dom” sudjeluje i Večernji list. Već u ovoj fazi ova humanitarna akcija se može nazvati itekako uspješnom. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web-stranici www.dompes-mo.com, kao i na Facebook stranici kako bi svi darovatelji mogli provjeravati kako se troše njihovi prilozi.

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je gradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovnog stanja. Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, 8 učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko 5000 četvornih metara na šest etaža, od podruma, prizemlja, četiri kata, do mansarde. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju. Pučka kuhinja i centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije