RAZARANJE KLJUČNE BRANE

FOTO Satelitske snimke otkrivaju razmjere katastrofe na jugu Ukrajine: Kuće i zgrade pod vodom

07.06.2023.
u 13:11

Maxar Technologies objavio je satelitske snimke između Nove Kahovke i Dnjeprovskog zaljeva jugozapadno od grada Hersona, koje pokazuju brojne poplavljene gradove i sela

Tisuće ljudi evakuira se nizvodno od velike brane koja se srušila u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi 80 gradova i sela moglo biti poplavljeno nakon rušenja brane u Novoj Kahovki. Brana Kahovka, nizvodno od golemog rezervoara, ključna je za regiju. Opskrbljuje vodom poljoprivrednike i stanovnike, kao i nuklearnu elektranu Zaporižja. To je također vitalni kanal koji vodi vodu južno do Krima koji je okupirala Rusija. Ukrajinske i ruske snage međusobno se optužuju za razaranje brane.

Maxar Technologies objavio je satelitske snimke između Nove Kahovke i Dnjeprovskog zaljeva jugozapadno od grada Hersona, koje pokazuju brojne poplavljene gradove i sela. "Brana Nova Kakhovka i hidroelektrana uvelike su uništene, malo je objekata ostalo", rekao je Maxar u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?