Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

FOTO Evo kako teče izgradnja kolektora i rekonstrukcija Ulice kneza Višeslava

Planirani rok završetka svih radova na izgradnji kolektora po ugovoru je listopad 2021. godine, stoji u priopćenju.
23. travnja 2021. u 17:50 0 komentara 254 prikaza
Pogledajte galeriju 1/6

Grad Mostar realizira projekt izgradnje desnoobalnog kolektora, a paralelno s izgradnjom vrši se i rekonstrukcija Ulice kneza Višeslava, i to na dionici od križanja ulica Kralja Tomislava i Kneza Višeslava do križanja Ulice kneza Višeslava i Blajburških žrtava.

Iz Grada podsjećaju kako je koncem 2018. godine dodijeljen ugovor T2B Carinski most-Bakijina luka u iznosu od 1.399.424,62 eura (3.202.332,89 KM s PDV-om), čija je realizacija predviđena u fazama, u skladu s osiguranim sredstvima.

"Prva faza ugovora realizirana je 2019. godine (dionica raskrižje hotel Ero - kružni tok kod zgrade 'Mljekara'). Tijekom većeg dijela 2020. godine nisu vršeni radovi po ovom ugovoru s obzirom da PMU nije osigurao pružanje usluga CN-a (centralnog nadzora) za WATSAN. Ugovor s konsultantom Luis Berger je istekao koncem 2019. godine, a ugovor s konsultantom EPTISA, koji trenutno pruža usluge centralnog nadzora, zaključen je koncem 2020. godine", navode u priopćenju iz Grada Mostara.

Dodaje se kako Grad Mostar kao ni ostale općine sudionice WATSAN-a nisu imale utjecaj na odabir niti zaključenje ugovora s konsultantima pružateljima usluga centralnog nadzora.

U priopćenju se dodaje kako je druga faza realizacije započela u studenom 2020. godine i to na potezu od kružnog toka kod zgrade "Mljekare" do Bakijine luke (šaht D187).

"Trenutno se izvode radovi u Ulici kneza Višeslava na izgradnji kišnog preljeva KP 1 (raskrižje Kneza Višeslava i Blajburških žrtava), te se nastavljaju dalje Ulicom kneza Višeslav do Bakijine luke D187. Planirani rok završetka svih radova na izgradnji kolektora po ovome ugovoru je listopad 2021. godine", stoji u priopćenju.

Napominje se kako je planirano da se ugovor T2b financira preostalim kreditnim sredstvima, domaćim grant sredstvima (sredstva Fond za zaštitu okoliša FBiH, sredstva Vodoprivrede HNŽ/K) i sredstvima iz proračuna Grada Mostara.

Grad Mostar investitor je i rekonstrukcije Ulice kneza Višeslava, a radove izvodi HP INVESTING d.o.o. Mostar. Nadzorni organ je poduzeće CADORO-ING doo Mostar, a ukupna vrijednost radova je 540.000 KM.

Projekt rekonstrukcije Ulice kneza Višeslava (Rudarska) obuhvaća proširenje postojeće dvotračne ceste od vrha Avenije do Pete osnovne škole u naselju Rudniku, na četverotračnu ulicu, prema projektnoj dokumentaciji INTEGRA doo Mostar.

U okviru planiranih radova predviđena je izgradnja nove oborinske odvodnje, javne rasvjete, izmještanje postojećih komunalnih instalacija, rješavanje prilaza objektima, horizontalna i vertikalna signalizacija i dr.

Završetak radova na ovom projektu očekuje u lipnju 2021. godine.

Iz Grada Mostara napominju kako se radovi izvode usklađeno s odvijanjem radova na izgradnji desnoobalnog kolektora na ovoj dionici.

"Puštanje u promet ovisi i od brzine završetka radova na kolektoru. Dok traju radovi promet se odvija preko novoizgrađene ceste od novog mosta na rijeci Neretvi prema naselju Rudnik", priopćeno je iz Grada Mostara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.