Prednost za studente

Filozofski fakultet i 'prvi.tv' potpisali Sporazum o suradnji

prvi tv
06.04.2016.
u 15:28

Tomić je kazao kako uprava Fakulteta želi da Medijski centar koji djeluje u sklopu Filozofskog fakulteta bude partner etabliranim medijima koji oblikuju javnu sliku, javno mijene i koji promiču istinu u društvu

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i direktorica Internet televizije "prvi.tv" Katarina Plećaš potpisali su danas u Mostaru Sporazum o suradnji, javlja Fena.

Tom prigodom dekan Tomić je kazao kako uprava Fakulteta želi da Medijski centar koji djeluje u sklopu Filozofskog fakulteta bude partner etabliranim medijima koji oblikuju javnu sliku, javno mijene i koji promiču istinu u društvu. 

"Mi želimo 'prvom tv' kao jednom lideru, kada govorimo o takvoj vrsti televizije, da i dalje pedantno prikuplja, obrađuje i širi istinite informacije kojima će pomoći društvu da bude bolje i oblikuje ga na temelju istine. To ste činili do sada, nema sumnje da ćete to činiti i u idućem razdoblju", kazao je dekan Tomić.

Također, izrazio je nadu kako će 'prvi.tv' studentima Filozofskog fakulteta pomoći da se afirmiraju kao budući novinari koji će promicati sve vrijednosti koje su naučili na fakultetu u Mostaru.

"Drago mi je da kao jedna od medijskih kuća u bih možemo studentima Novinarstva i Odnosa s javnošću pružiti priliku da stečeno znanje i vještine pokažu u praktičnom radu", kazala je nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji direktorica Internet televizije 'prvi.tv' Katarina Plećaš.

Govoreći o tome što potpisivanje Sporazuma znači za sam Fakultet i 'prvi. tv' viši asistent na kolegiju Televizija Franjo Takač je kazao kako današnje potpisivanje Sporazuma ima veliku važnost za studente kako bi oni na ovaj način mogli ostvariti praktični dio nastave.

"Već ranije Filozofski fakultet je potpisao sporazum o suradnji s Večernjim listom BiH u okviru kojega izlazi studentski prilog, ranije je potpisan i značajan broj sporazuma s medijskim kućama iz Republike Hrvatske, osnovani su i studentski mediji u okviru kojih studenti stječu praktična znanja. Današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji s 'prvim.tv' na području televizije omogućava studentima praktičan rad u redakcijama i na taj način oni mogu ostvarivati praktična znanja", kazao je Takač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije