zabrinjavajuće

Evo što biste trebali čistiti baš svaki dan

čišćenje
11.02.2017.
u 15:30

Iako svi uživamo kada nam je dom čist i uredan, često nemamo dovoljno vremena za čišćenje baš svaki dan. Ipak, postoje stvari na čiju čistoću bi svakako trebali pripaziti češće, piše BrightSide.

1. Kuhinjski ručnici

Najnovija istraživanja su pokazala kako su kuhinjski ručnici najprljaviji dio svake kuhinje, a isto se odnosi i na ručnike u kupaonici. Budući da ih koristimo više puta dnevno, brzo se zaprljaju te ih je potrebno redovito mijenjati, prenosi Index.hr

2. Ključevi

Na ključevima ima više bakterija nego na gumbima u liftovima. Ključevi su rijetko kad nešto na što pomislimo kad se uhvatimo čišćenja. Upravo zato što ih uglavnom držimo u prljavim džepovima, a često se dogodi i da nam padnu na pod, na njima se skuplja velika količina zaraznih bakterija.

3. Pločice u kupaonici

Iako se čišćenje pločica u tušu ili kadi čini kao veliki posao, možete ih jednostavno na brzinu pobrisati suhom krpom nakon svakog tuširanja čime ćete za par minuta posla spriječiti taloženje kamenca i skupljanje bakterija.

4. Spužva za pranje posuđa

Najbolji način za dezinfekciju spužve je mikrovalna pećnica. Nakon što dobro operete spužvu, jednostavno ju stavite u mikrovalnu pećnicu na jednu minutu na najmanjoj jačini.

5. Sudoperi

Ovo je plodno mjesto za mnoge bakterije.

6. Prljavo suđe namočeno u vodi

Uvijek je bolje oprati suđe odmah nakon svakog obroka.

7. Aparati za kavu

Ne želite piti nakupljenu prljavštinu, zar ne?

8. Daska za rezanje

Najbolji način za čišćenje daske za rezanje je uz pomoć mješavine octa i vode u kojoj namočimo dasku na nekoliko minuta nakon što završimo s kuhanjem. Drugi način je pranje daske s mješavinom sode bikarbone i vode.

9. Pribor za nanošenje šminke

Četkica za nanošenje pudera mjesto je gdje se brzo skupljaju bakterije. Preporučljivo ju je očistiti u toploj vodi u koju smo prethodno stavili sapun ili šampon i to nakon svake uporabe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije