umjetna inteligencija

Evo koliko robot zna o BiH: Pogledajte po čemu smo poznati i koje nam je najpoznatije jelo

roboti
29.12.2022.
u 07:50

Google je razvio stranicu na kojoj je moguće komunicirati s robotom i to na jeziku koji mi izaberemo. Stranica nosi naziv “Chat Open AI“, te je privukla veliku pažnju korisnika

Tehnologija je napredovala do te mjere da postoje roboti s umjetnom inteligencijom, strojevi koji u potpunosti shvaćaju sve oko sebe, razgovaraju s ljudima, te daju potpuno smislene odgovore. Ovakvo nešto do prije nekoliko godina je djelovalo nemogućim, a moglo se gledati samo u nekim znanstveno – fantastičnim filmovima.

Google je razvio stranicu na kojoj je moguće komunicirati s robotom i to na jeziku koji mi izaberemo. Dovoljno je samo započeti komunikaciju na jeziku kojim pričamo i odgovor će stići u roku nekoliko sekundi. Stranica nosi naziv “Chat Open AI“, te je privukla veliku pažnju korisnika, piše Avaz.

Postavili su nekoliko pitanja o Bosni i Hercegovini, evo odgovora. 

Poznati po povjesti i bureku

Prvo su pitali robota po čemu je BiH poznata, te kako je ovaj program vidi. Odgovor je bio opsežan, ali ono što je navedeno odnosi se na povijest, turističke atrakcije i kulturu.

Ono što sve zanima kada dolaze u BiH, jeste kuhinja i hrana. Tako da su postavili i pitanje koje je jelo najpopularnije u BiH. Možda  se mnogima neće svidjeti kako je opisano najpoznatije bh. jelo, a to je burek.

Sport najviše opažen

Pored kulture, povijesti hrane, Bosna i Hercegovina je poznata i po velikom broju uspješnih sportaša. Robot je na pitanje odgovorio s popisom nogometaša koji su ostavili veliki trag, poput Edina Džeke, Vedada Ibriševića i Miralema Pjenića.

Ključne riječi
BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije