GLAVNA VIJEST

Evo kako je Vučićev posjet Zagrebu popraćen u srbijanskim medijima

12.02.2018.
u 11:57

Po Zagrebu su raspoređeni snajperisti i policajci u civilu koji će brinuti o sigurnosti srbijanske delegacije, prenosi Blic hrvatske medije, kao i njihovu ocjenu da nikad uoči posjete nekog šefa strane države nije vladala ovako loša atmosfera.

Posjet Aleksandra Vučića Hrvatskoj glavna je vijest i u srbijanskim medijima. 

B92 u tekstu pod naslovom 'Na Pantovčaku svirano 'Bože pravde', na kaputu 'hrabrost', navodi da je srbijanski predsjednik odmah nakon slijetanja u Zagreb otišao na Pantovčak gdje ga je dočekala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Reporter B92 uočio je detalj na desnom rukavu predsjedničina kaputa - izvezenu riječ 'hrabrost'. Dodaju i da su srbijanske ministrice Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na dočeku nosile šešire, što nije po protokolu. 

Blic u svom tekstu, prenoseći hrvatske medije, piše da je Zagreb na trasi kojom se kreće delegacija Srbije, okićen srbijanskim zastavama. Spominju i sigurnosne mjere koje uspoređuju s onima tijekom posjeta bivšeg potpredsjednika SAD-a Joe Bidena te navode da ovog puta nisu zavarivani šahtovi. Po Zagrebu su raspoređeni snajperisti i policajci u civilu koji će brinuti o sigurnosti srbijanske delegacije, prenosi Blic hrvatske medije, kao i njihovu ocjenu da nikad uoči posjete nekog šefa strane države nije vladala ovako loša atmosfera. 

Telegraf.rs je jutros spomenuo da su na Vučićevoj trasi ipak postavljene zastave Srbije, kao i standardnu sigurnosnu rutinu u svim državničkim posjetima. 

Telegraf donosi izjavu direktora Centra za regionalizam Aleksandra Popova koji je rekao da Hrvatska nije osigurala neophodne uvjete i atmosferu da Vučiće posjet Hrvatskoj prođe u dobrom okruženju. Istaknuo je da cilj Vučićevog posjeta ne bi trebao biti službene prirode, već bi iz njega trebao izaći dogovor oko problematičnih pitanja. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije