OPSENICA UPOZORIO ČOLAKOVIĆA:

Evidentni ozbiljni problemi i poteškoće u radu Zavoda za javno zdravstvo HNŽ

24.05.2017.
u 18:00

Dr. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ održao je radni sastanak s dr. Enizom Čolakovićem, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko – neretvanske županije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku je razgovarano o problemima funkcioniranja Zavoda koji zbog nagomilanih problema ne može u potpunosti  ispuniti svoju temeljnu zadaću, a to je  učinkovita provedba javno-zdravstvene djelatnosti orijentirane unaprjeđenju i očuvanju zdravlja populacije.

”Evidentno je kako postoje ozbiljni problemi i poteškoće u radu Zavoda i na tu činjenicu danas sam upozorio dr. Čolakovića”, kazao je ministar Opsenica.

Istaknuo je i to kako je Vlada, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi  u 2015.  godini, izdvajanja iz Proračuna HNŽ Zavodu za javno zdravstvo povećala za 45.000,00 KM, a u 2016. godini za dodatnih 30.000,00 KM tako da, uz druge izvore financiranja, Zavod izravno iz Proračuna HNŽ sada dobiva 155.000,00 KM na godišnjoj razini.

Vlada HNŽ je, također, izmjenama i dopunama Proračuna za 2016. godinu Zavodu dodatno osigurala 80.000,00 KM s ciljem stvaranja boljih materijalnih uvjeta za njegov rad, te prethodno u 2016. godini Zavodu doznačila i 9.643,50 KM za kupnju tehničke opreme neophodne za izvođenje deratiziranja.

”Unatoč stalnom povećanju financijskih sredstava, nezadovoljstvo javnosti radom Zavoda sve je izraženije. Stoga sam ravnatelju Čolakoviću kazao da od njega i svih uposlenika očekujem da budu na razini zadaće ili ću u protivnom biti primoran predložiti Vladi nužne promjene u toj Ustanovi, na dobrobit svih građana naše županije” – zaključio je ministar Opsenica.

Ravnatelj Čolaković zahvalio je ministru na današnjem susretu, potvrđujući kako Zavod ima određenih poteškoća u radu i iskazavši spremnost za daljnjom suradnjom i zajedničkim naporima na njihovu otklanjanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?