Srbija na nogama:

Eskalacija tenzija s Kosovom, danas sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost

Srbija na nogama:
15.01.2017.
u 10:04

Vlak koji je u subotu prvi put krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu vratio se rano jutros oko četiri sata u Beograd, nakon putovanja dužeg od 19 sati.

Vlak je zaustavljen u Raški, na posljednoj stanici prije granice s Kosovom. Pojavila se informacija da je na pruzi postavljen eksploziv, a premijer Srbije Aleksandar Vučić naredio je da se vlak vrati u Beograd.

Zbog ove situacije danas u 11 sati bit će održana sjednica Savjeta za nacionalnu sigurnost kojom će predsjedavati srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, javlja B92. Sjednica će se održati u zgradi Generalštaba Vojske Srbije.

U subotu navečer je Vučić održao sjednicu Biroa za koordinaciju službi sigurnosti. Tada je upozorio da je "Priština igra ratne igre te da je potezima koje je preduzela povodom ponovnog otvaranja željezničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica, pokazala da želi izazvati šire sukobe na zapadnom Balkanu".

"Ovo je moja posljednja molba i upozorenje svima, Albancima na Kosovu i Metohiji. Srbi na Kosovu i Metohiji trebaju ostati na svojim ognjištima. Moja molba Albancima na Kosovu i Metohiji je da ne pokušavaju napasti srpski narod oružjem, jer Srbija te napade neće dozvoliti.

Bile su problem čokoladice iz Srbije, pa đuveč iz Srbije, danas je vlak iz Srbije. Nama ništa nije problem, jedino je problem ako netko misli ubijati Srbe. Nikome nećemo dozvoliti da nekažnjeno ubija Srbe. Molimo ih da se ponašaju odgovorno. Neka ne ruše ono što smo dugo gradili. Vlak nije prijetnja nikome, čokoladica nije prijetnja nikome", poručio je Vučić u subotu. 

Ključne riječi

Komentara 1

PA
PARMAK
11:15 15.01.2017.

Dok točimo vodu u boce i kade,dok vodovodne cijevi pucaju po cijelom gradu,dok oboljeli od raka umiru u agoniji jer nema citostatika,gorivo skuplja,struja....zatim sve ostalo,nama se servira priča o trećem puku i vozu.Koga briga za vozni red u Srbiji i Kosovu?Na režimskom portalu Klix to se ne smije objaviti jer slijedi ban.Bolesno smo društvo.Jadno,nepismeno,glupo i pokvareno.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?