KAZALI IZ MINISTARSTVA

Ekskluzivno doznajemo: Hrvatska će primiti Afganistance koji su radili za EU

18.08.2021.
u 14:14

Nakon što su talibani preuzeli vlast u Afganistanu, na tisuće izbjeglica napušta tu državu

Hrvatska će primiti manji broj lokalnog stanovništva iz Afganistana, potvrđeno nam je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Riječ je o osoblju, odnosno lokalnim stanovnicima koji su radili za EU i za koje je Europska služba za vanjsko djelovanje već apelirala da ih se ne ostavlja u toj zemlji i na taj način ugrožava nakon što su talibani preuzeli vlast.

Nakon što su talibani preuzeli vlast u Afganistanu, na tisuće izbjeglica napušta tu državu, a neke države članice EU i SAD već su se uključile u pomoć u zbrinjavanju tih ljudi.  

Hrvatska će tako ispuniti i svoju dužnost da zaštiti ljude koji su godinama radili za nju i bili potpora hrvatskim snagama u toj zemlji. Riječ je o 20 ljudi, visoko obrazovanih, poput prevoditelja, s izvrsnim znanjem jezika. Nije stoga riječ o nepoznatim osobama bez dokumenata, već onima koje hrvatske snage jako dobro poznaju, koji su prošli sve sigurnosne provjere, natječaje za rad u institucijama i već su u sustavima hrvatskih institucija.  

Uskoro opširnije...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije