NEUMSKI PREGOVORI

Eichhorst: Razgovori će se nastaviti, malo je vremena ostalo

30.01.2022.
u 14:35

Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove, obratila se medijima nakon pregovora u Neumu s predstavnicima političkih stranaka iz Federacije BiH i drugih međunarodnih predstavnika.

- Podsjetit ću da su razgovori bili veoma dobri i konstruktivni , a riječ je o izuzetno kompleksnim temama. Moja poruka je da će se razgovori nastaviti u narednim danima. Svrha je bila omogućiti bolje razumijevanje provođenja presude u predmetu Sejdić-Finci i drugih presuda, kojim bi se omogućilo uklanjanje diskriminacije u Domu naroda BiH i Predsjedništvu BiH. Još jedna od značajnih tema je bila unaprjeđenje izbornog sistema, a u čemu smo imali podršku OSCE-a. Razgovarano je i o konkretnim modelima izbora članova Predsjedništva BiH - rekla je.

Poručila je da se razgovaralo i o unaprjeđenju funkcionalnosti FBiH.

- Zahvaljujem se političkim strankama na konstruktivnosti u intenzivnim razgovorima. Napredak je ostvaren po određenim pitanjima, što je obećavajuće. Razgovori se nastavljaju, malo je vremena, ali je uvijek tako, uvijek je premalo vremena za rješavanje teških pitanja i ja se nadam da će do dogovora doći - zaključila je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije