"ZA" glasovalo 98 izaslanika

Edin Forto novi predsjednik Naše stranke

04.09.2021.
u 15:47

Mi se borimo da svaki čovjek, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rodnu, seksualnu i klasnu razliku ne može biti podvrgnut maltretiranju i nesigurnosti. Svi građani moraju imati ista prava, rekao je Forto.

Edin Forto izabran je danas za novog predsjednika Naše stranke. Za njega je glasovalo 98 izaslanika, pet je bilo protiv, a dva su bila suzdržana. Forto je bio jedini kandidat za ovu poziciju nakon što je Predrag Kojović podnio ostavku.

Nakon što je izabran, Forto se obratio izaslanicima Kongresa i javnosti. Zahvalio se na nominacijama i na izboru te iznio svoju viziju razvoja Naše stranke, javlja N1.

“Nacionalističke politike na vlasti, ali i tamo gdje su u oporbi, šire apatiju i pesimizam. Cilj im je sve političare staviti u isti koš sa sobom. Ako uspiju u svojom naumu, ako zavlada politička apatija, oni su ti koji će opet pobijediti. To im ne smijemo dopustiti, jer nismo svi isti. Mi se borimo da svaki čovjek, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rodnu, seksualnu i klasnu razliku ne može biti podvrgnut maltretiranju i nesigurnosti. Svi građani moraju imati ista prava. U Našoj stranci nitko nikada nije bio diskriminiran na spomenutim osnovama. To je naša vrijednost i zbog toga nemamo pravo biti tihi. Zato na početku ove nove etape našeg puta obećavam povratak na mjesto odakle smo krenuli. Na mjesto gdje nijedan individualni interes nije važniji od perspektive naših građana, naše djece”, rekao je Forto.

Na Kongresu je također usvojena i Programska deklaracija Naše stranke.

U svom posljednjem govoru u ulozi predsjednika, Kojović je rekao kako Našoj stranci na čelu s Forotm, ali i BiH, prognozira svijetlu budućnost.

“Pred nama je nova etapa u našoj misiji mijenjanja naše zemlje. Uvjeren sam da će nas Forto i njegov tim povesti u uspjehe o kojima sada možda ni ne sanjamo. Naravno, ni Forto ni njegov tim to neće moći bez vas. Zato vas pozivam da opet budemo najjači tim i da zajedno pod njegovim vodstvom krenemo u odlučnu političku bitku 2022.”, istaknuo je Kojović.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije