Današnjom Odlukom Vlade FBiH

Dvije regionalne ceste postale magistralne

autoceste
ilustracija
22.09.2016.
u 13:24

Današnjom Odlukom Vlade FBiH, regionalne cesta R-462 Ormanica - Gradačac - Slatina (granica Federacije) i Orašje - Odžak razvrstane su magistralne ceste sa oznakama M-1.9 i M-14.2

Ovakva odluka sukladna je Uredbi o mjerilima i kriterijima za kategoriziranje javnih cesta, po kojoj se u magistralne kategoriziraju ceste koje međusobno povezuju sjedišta entiteta i županija, povezuju sjedišta županija s većim regionalnim sjedištima susjednih država (gradovi veći od 100.000 stanovnika) i ostvaruju kontinuitet kategorizirane magistralne ceste kroz gradove, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Cesta Ormanica - Gradačac - Slatina (granica Federacije) koja veže magistralne ceste M-14 i M1.8 u magistralnu cestu M-209, a ujedno je ovaj pravac strateški i prometno bitan za razvoj županija i Federacije BiH. Prosječni dnevni promet na ovoj cesti je veći od 7.000 vozila/dan, što dovoljno govori o njenom značaju za razvoj gospodarstva ovoga dijela Federacije BiH.

Cesta od Orašja do Odžaka, podijeljena na dionice Orašje - Grebnice (18 kilometara) i Prud - Odžak (16 kilometara), također je bitna za razvoj kantona i FBiH jer povezuje sjedište Posavskog kantona sa općinom Odžak, prolazi kroz Republiku Srpsku i grad Bosanski Šamac. Na teritoriju općine Orašje spaja se na magistralnu cestu Tuzla ¬ Županja (Republika Hrvatska), dok je u samom centru Odžaka spojena na magistralnu cestu M-14.1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?