Josip Mašić

Duvanjski Herkul u Stuttgartu 1. u obaranju ruke

05.07.2019.
u 20:30

Dvadesetsedmogodišnjeg Josipa Mašića koji živi i radi u Münchenu, gdje je i rođen, inače podrijetlom Duvnjaka, prozvali su Herkulom. Naime, kako piše Tomislavcity, ovaj gorostas – Duvnjak, uz svoj posao, redovito trenira i natječe se u nesvakidašnjem i neobičnom sportu – obaranju ruku. Redoviti je natjecatelj u kategoriji amatera, a povremeno kuša snagu i vještinu i među profesionalcima.

Početkom ove godine na njemačkom prvenstvu amatera postigao je izvrsne rezultate. U finalnoj borbi izgubio je tek od Kazahstanca u drugoj rundi. Redovito trenira tu vitešku disciplinu, vjeruje u još bolje rezultate i nada se novim pobjedama. Na nedavnome turniru u Stuttgartu osvojio je 1. mjesto lijevom, a na istom natjecanju desnom rukom 3. mjesto.

– Ponosan sam što sam podrijetlom iz kraljevskog Tomislavgrada, s Duvanjskog polja – iz Kongore, kamo se svake godine rado vraćam. Duvnjaci su poznati kao gorostasi, tj. vrijedni i jaki ljudi u svakom pogledu, i duhovno i fizički, poštenjačine i zaštitnici, posebno ugroženih, poput slavnog Mijata Tomića na kojeg smo svi ponosni. Zato mi je osobito drago i ponosim se što sam i ja jedan od tih. Ova odličja posvećujem pokojnom ocu i svim Duvnjacima - iskreno će Josip za Tomislavcity.

– Poboljšavat ću tehniku borbe i natjecanja, a onda rezultati sigurno neće izostati - zaključuje optimistično ovaj mladić. Inače, kako se navodi, Josipovi su roditelji Ivan (danas pokojni) i Kata r. Bagarić iz Kongore. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije