Državljanstva BiH ove se godine odreklo 1000 osoba

05.07.2023.
u 09:22

Ove godine, za nepunih šest mjeseci, državljanstva Bosne i Hercegovine odreklo se više od 1000 osoba. Zorica Rulj, glasnogovornica Ministarstva civilnih poslova BiH, potvrdila je za InfoBijeljinu da je to do 27. lipnja ove godine učinilo 1096 osoba. Prošle godine, kako je potvrdila, državljanstva BiH odrekle su se 2622, a pretprošle 3110 osoba. Od 1996. rekordna je bila 2003. godina, kada se državljanstva BiH odreklo 9128 građana.

Osoba koje se odriče državljanstva Bosne i Hercegovine daje izjavu o odricanju osobno ili putem punomoćnika na pripremljenom obrascu kod Ministarstva civilnih poslova BiH u Sarajevu ili u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine – veleposlanstva i konzulati u inozemstvu.

Uz izjavu o odricanju obvezno se prilaže dokaz o posjedovanju državljanstva druge države (potvrda o državljanstvu) ili dokaz da joj je zajamčeno stjecanje državljanstva druge države (jamstvo).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?