Aplikacija TruckersApp

Društvena mreža "made in BiH" za vozače kamiona dostupna u čak 43 države

24.02.2024.
u 17:53

Tim domaćih stručnjaka kreirao je aplikaciju koja bi trebala pomoći vozačima diljem Europe, a poslije i u Americi. Aplikacija je nedavno lansirana i već bilježi odlične rezultate i veliki broj preuzimanja.

Odlični rezultati

Iza svega stoje Mirnes Spahić iz Gračanice, koji živi u Austriji, i sarajevska tvrtka AppDelegate. Spahić za biznisinfo.ba ekskluzivno govori o ovom zanimljivom projektu.
– Prije četiri godine započela je ideja za TruckersApp. Primijetio sam na tržištu nedostatak platforme koja bi povezala vozače, bez obzira na to voze li kamione od 40 tona ili kombije do 3,5 tona. Kako bih bolje razumio izazove s kojima se vozači suočavaju na cesti, uradio sam anketu među gotovo 1500 vozača. Rezultati ankete nadahnuli su glavnu funkciju aplikacije: SOS opciju za brzu pomoć – priča Spahić za spomenuti portal.
Nakon detaljnog istraživanja tržišta, koje je trajalo oko dvije godine, započeo je razvoj aplikacije. Kao prvo, uradio je sam dizajn i brendirao aplikaciju. Poslije toga kreće u potragu za tvrtkom koja će to programirati i primijeniti na mobilne uređaje.
– Odabrao sam mladu sarajevsku tvrtku AppDelegate koja je specijalizirana za izradu mobilnih aplikacija. Tim vrhunskih mladih inženjera radio je 18 mjeseci na programiranju, uz dodatna dva mjeseca testiranja u stvarnim uvjetima s 50 vozača. U ovaj proces programiranja uloženo je više od 10.000 sati rada, s angažmanom minimalno šest osoba u svakom trenutku – ističe sugovornik za biznisinfo.ba.
Posebno mu je, kako navodi, drago što je ovu inovativnu aplikaciju realizirala domaća tvrtka, što naglašava kvalitetu domaće IT industrije.
U listopadu 2023., prije nego što su aplikaciju lansirali na tržište, Spahić je osnovao Truckwise Innovations GmbH u Grazu, Austrija, pod čijim krovom se nalazi TruckersApp.
– Kao što je inicijativno zamišljeno, TruckersApp je društvena mreža za vozače kamiona. Korisnici mogu izraditi svoje profile, dodavati prijatelje i pratiti njihovu lokaciju na karti. S obzirom na to da vozači često provode dulje vrijeme na putu, često i dulje od tri tjedna, osjećaju se usamljeno i teško pronalaze društvo. Ova funkcija omogućuje im da vide gdje su njihovi prijatelji, kolege i tako planiraju zajedničke stanke – objašnjava Spahić.

SOS gumb

Jedna od ključnih funkcija je SOS gumb koji omogućuje vozačima da brzo zatraže pomoć od drugih korisnika u blizini za probleme poput praznog akumulatora, probleme s gumom ili ako pak ne mogu pronaći parkirališno mjesto.
– Tako, primjerice, ako vozač ima neki manji kvar, slanjem SOS-a može se vrlo lako dogoditi da našem vozaču iz BiH pomoć ponudi kolega iz Turske, Poljske ili Slovačke. Obavijest dolazi preko notifikacije da kolega treba pomoć, a oni koji imaju vremena i nalaze se u blizini nude pomoć odgovorom na taj SOS. Uz to, aplikacija ima i messenger za dopisivanje – priča Spahić.
TruckersApp je već postigao značajan uspjeh nakon što je lansiran na tržište 16. siječnja ove godine. Dostupan je za platforme Android i iOS.
– Od 25. siječnja pa do danas, s malim marketinškim naporima i ulaganjem, već imamo više od 3000 aktivnih korisnika. Dostupni smo u 43 države, a aplikacija je prevedena na osam jezika (bosanski, hrvatski, srpski, engleski, njemački, turski, poljski i talijanski). Planiramo se pojaviti i na tržištu Sjeverne Amerike. Već smo počeli raditi na drugoj fazi. Nastavljamo razvoj aplikacije s fokusom na Job Portal i biznis profil za tvrtke – navodi.
Nekoliko tvrtki iz BiH, Slovenije i Austrije već je izrazilo potrebu za ovakvim profilom unutar aplikacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?