nakon Gratzove inicijative

Dragan Mektić o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

Dragan Mektić
30.03.2017.
u 16:09

Zastupnik Naše stranke Dennis Gratz jučer je pokrenuo inicijativu, preko Federalnog parlamenta, prema državnom Ministarstvu sigurnosti za skidanje konoplje (Cannabis sativa L) s Ljestvice i Popisa opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora.

S obzirom da je inicijativa upućena ka Ministarstvu sigurnosti BiH, ministar Dragan Mektić komentirao je za N1 što misli o inicijativi, odnosno o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

Mektić je kazao da još uvijek nije upoznat s inicijativom s obzirom da se nalazi na službenom putu izvan BiH, ali da će se informirati odmah po povratku.

"Treba tražiti mišljenje struke o tome može li se i treba li se koristiti. Osobno, smatram da ako je znanstveno ispitano, provjereno i dokazano da korištenje u medicinske svrhe može pomoći ljudima, onda zašto ne. Sve što se može koristiti kao lijek da pomogne ljudima je uredu", rekao je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije