MANIFESTACIJA NEZAVISNIH NOVINA "LIČNOST GODINE"

Dragan Čović proglašen osobom godine u BiH

covic
Zoran Grizelj
13.12.2014.
u 10:03

Na manifestaciji nagrađene osobe koje su obilježile ovu godinu

U Banjoj Luci je u pravom smislu riječi sinoć bilo spektakularno, a razlog za spektakl je bila manifestacija “Ličnost godine” u organizaciji banjolučkih Nezavisnih novina. “Ličnost godine” u izboru Nezavisnih novina je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, lider HDZ-a BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora.

“On je primjer istinskog zauzimanja za mir, snošljivost i razumijevanje. Borbu za legitimitet Hrvata okrunio je pobjedom na općim izborima”, kazali su voditelji u najavi novog pobjednika. On je 12. laureat za “Ličnost godine” koju organiziraju “Nezavisne novine”, a nagradu mu je uručio prošlogodišnji pobjednik, premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je srdačno čestitao svom nasljedniku u izboru za “Ličnost godine”.

Poruka pobjednika

- Hvala na povjerenju čitateljima i novinarima Nezavisnih novina. Ne vidim drugog puta da napravimo nešto dobro za čovjeka u BiH, već da zajedno, partnerstvom gradimo BiH. BiH može preživjeti i ostvariti svoj europski put kao zemlja sva tri jednakopravna naroda čemu svi moramo težiti. BiH se može urediti kao europska država ako će sa svojim susjedima izgraditi krajnje partnerske odnose.

Pomozite nam, a ja ću kao jedan od članova Predsjedništva BiH do kraja predano raditi da BiH bude zemlja po mjeri čovjeka. I molim visokog predstavnika da nam bude vjetar u leđa - rekao je Čović. On je novčani iznos koji mu kao laureatu pripada donirao za akciju Večernjeg lista BiH za izgradnju kuća za četiri obitelji koje su bez doma ostale u svibanjskim poplavama. Nagradu je posvetio svom ocu koji je preminuo ovoga tjedna. Manifestacija je počela pjesmom “Kraj izvora bistre vode”, nakon čega je na početku programa nazočne pozdravila Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica Nezavisnih novina koja je govorila o važnosti i radu ove medijske kuće u skoro dva desetljeća. Istaknula je kako je priznanje Nezavisnih priznanje svima koji svojim nesebičnim trudom i predanim radom čine sve da život ljudi na ovim prostorima bude što bolji.

Uslijedilo je uručivanje nagrada po izboru onih koji su glasovali SMS-om i na portalu Nezavisnih novina, a ona prva za najbolje ministre u obje entitetske vlade, te u Vijeću ministara pripalo je Adilu Osmanoviću, ministru Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

U RS-u je izabran Zoran Tegeltija, ministar financija RS. Najbolji ministar u Vijeću ministara BiH je Damir Hadžić, ministar prometa i veza BiH, a priznanje mu je uručio Aleksandar Kopanja, pomoćnik direktora Nezavisnih novina. Priznanje za podvig godine koje nosi naziv “Jelena Trikić” otišlo je u Bihać, u ruke članova Rafting kluba Una Aqua klub koji su pokazali veliku hrabrost u svibanjskim poplavama spašavajući unesrećene. Za gospodarstvenika godine proglašen je Bojan Risović, generalni direktor Tropik centra.

Novinar godine

A novinarka godine je Nedeljka Breberina iz EuroBlica koja je uz statuu s likom Nikole Guzijana, po kojemu nagrada nosi ime, dobila i novčanu nagradu od 2000 maraka. “Nezavisne novine” su ovoga puta dodijelile i Specijalno priznanje za doprinos miru i stabilizaciji u regiji, a dobila ga je Catherine Ashton, a s obzirom da ona nije mogla doći zbog ranije preuzetih obveza, u njeno ime nagradu je preuzeo zamjenik šefa Izaslanstva EU u BiH Renzo Daviddi. Uz aktualne laureate nazočnima se na kraju večeri pismom obratio i jedan bivši laureat, “Ličnost godine” iz 2010. Ivo Josipović. U čestitki pobjedniku Čoviću, predsjednik Hrvatske dodao je kako je ova nagrada ujedno i priznanje svima onima koji se neumorno bore za promoviranje vrijednosti, politike dijaloga, pomirenja i suživota, jedinu ispravnu i dugoročno održivu politiku, ne samo na ovim prostorima, već i šire. - Ova nagrada je poticaj da se nastavi u pravcu razvoja demokratske, stabilne, prosperitetne i proeuropske BiH. Na vama je u godinama koje dolaze i posebna odgovornost da, zajedno s ostalim članovima Predsjedništva, te drugim političkim liderima BiH, osigurate optimizam i vjeru u bolju budućnost svim građanima vaše države, te da povedete BiH dalje putem EU - napisao je Ivo Josipović.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
11:48 13.12.2014.

Bravo Covicu. Polaganim ali ustrajnim radom si napokon doveo Hrvate na vlast u BiH, a ne da nam muslimani biraju predstavnike. A onima kojima se to ne svidja neka strpljivo cekaju slijedece izbore za 4 godine.

SO
Special_one
12:29 13.12.2014.

Nevjerojatno je koliko snage i energije ima ovaj čovjek. Slušao sam sinoć njegov govor, prije dva dana umro mu je otac, na rubu suza, a opet tako dostojanstven i decentan, prijatelj svih, a traži samo ono što njemu i njegovom narodu pripada. Predsjedniče, hvala, tvoj narod je uz tebe!

RO
rosa
18:24 13.12.2014.

Do sada sam mislio da je Baja kupovao Srbe-papke, a sada znam da Baja ima i Hrvata-papka.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?