Mladen Bosić

Dostavljanje upitnika za BiH znači da je uspjela preći jednu stepenicu

Mladen Bosić
08.12.2016.
u 08:54

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je izjavio za Fenu da dostavljanje upitnika Europske komisije 9. prosinca za Bosnu i Hercegovinu znači da je uspjela preći jednu stepenicu.

- To je optimistička poruka da se BiH može naći na tom putu i mislim da je to dobra poruka - ocijenio je Bosić. Kaže kako misli da neće biti problem odgovoriti na pitanja iz upitnika.

- Hoće li ti odgovori biti afirmativni za BiH ili ne, vjerojatno će biti i ovoga i onoga. Problem može biti koordinacija na različitim razinama vlasti i politikantstvo pojedinih koji bi trebali sudjelovati u tom procesu. Kod nas se svaka inicijativa na svakom sektoru svede na kraju na neko političko prepucavanje koje je vezano za nacionalni interes – naveo je Bosić.

Govoreći o aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH, ističe da je to u procesu pridruživanja svakako usvajanje zakona koji treba biti usklađeni s propisima EU i „tu je ključna uloga Parlamenta“.

- Kada se dođe do tog stanja, treba postići unutaršnji konsenzus o tome da bi se brzo prošlo kroz taj proces. Ja sam kao veleposlanik BiH u Sloveniji bio upravo u vrijeme kada su oni pristupali. Oni su imali unutarnji politički konsenzus i sve prijedloge su usvajali bez mnogo rasprave, računajući na to da je najavažnije da usklade što prije svoje norme s europskim – kazao je Bosić.

On smatra da bi to bilo moguće postići i u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije