hrskavi izvana i mekani iznutra

DOMAĆI SLANCI: Zbog njih ćete zaboraviti one iz pekare, sljedeći dan jednako mekani

index.hr
30.10.2021.
u 17:52

Slanci zbog kojih ćete zaboraviti na one iz pekare. Tek pečeni slanci su hrskavi izvana i mekani iznutra, a sljedeći dan će vam ostati jednako mekani ukoliko ih spremite u plastičnu vrećicu.

Sastojci
500 gglatkog brašna
8 gsuhog kvasca
8 gsoli
4 gšećera
230 mlmlakog mlijeka
60 mlulja
75 mljogurta
¾ žličicejabučnog octa
10 gglatkog brašna
2 žlicevode
4 gsoli
Prstohvat aode bikarbone ili praška za pecivo

Priprema

1.Zamijesite tijesto
Zagrijte pećnicu na 50 stupnjeva.

Sjedinite brašno, kvasac, sol i šećer – dobro izmiješajte, a u drugoj posudi sjedinite mlijeko, ulje, jogurt i ocat. Sastojke dobro izmiješajte, zatim postepeno dodajte brašno i umijesite tijesto koje bi vam trebalo biti malo ljepljivo. Dodajte malo brašna, otprilike 1 žličicu, te ga rasporedite po tijestu kako se ne bi lijepilo za površinu posude u kojoj se nalazi, piše Index.hr. 

2. Ostavite tijesto da naraste
Posudu s tijestom ubacite u toplu pećnicu te ju isključite, a tijesto ostavite 45 minuta unutra kako bi naraslo. 

3. Oblikujte slance
Izvadite iz pećnice, premijesite, zatim podijelite na 10 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte i stanjite kako biste dobili oblik slanca kao iz pekare te slažite u pekač obložen papirom za pečenje. Slobodno ih slažite jedan do drugog, neka se i spoje. Ostavite još 20-ak minuta na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

4. Stavite u pećnicu
Ubacite u pećnicu i pecite 10 minuta, a za to vrijeme pripremite slani preljev. Sjedinite vodu, sodu bikarbonu, brašno i sol i vaš je preljev spreman. 

5. Izvadite iz pećnice
Izvadite iz pećnice i prošarajte slanim preljevom, zatim vratite nazad u pećnicu na par minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite.
 

Ključne riječi

Komentara 1

OL
OldybutGoldy
19:50 30.10.2021.

Najte se ljutiti dragi urednici, ali jeli to zblija Vaš stil????: 500 gglatkog brašna 8 gsuhog kvasca 8 gsoli 4 gšećera 230 mlmlakog mlijeka 60 mlulja 75 mljogurta ¾ žličicejabučnog octa 10 gglatkog brašna 2 žlicevode 4 gsoli Prstohvat aodee bikarbone ili praška za pecivo. Kaj nebi bilo bolje: 500 g glatkog brašn,a 8 g suhog kvasca, 8 g soli, 4 g šećera, 230 ml mlakog mlijeka, 60 ml ulja, 75 ml jogurta ¾ žličice jabučnog octa, 10 g glatkog brašna, 2 žlice vode, 4 g soli, prstohvat sode bikarbone ili praška za pecivo.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?