Čitluk

Dom zdravlja veliku pozornost poklanja poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga

13.11.2017.
u 11:00

- Otkako je za ravnateljicu Doma zdravlja Čitluk izabrana dr. Ozana Medić, ta čitlučka zdravstvena ustanova sve više pozornosti poklanja poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga svojim korisnicima, kako na području primarne tako i na području specijalističko-konzultativne zdravstvene zaštite. Primjerice, osjetno je povećan broj mladih liječnika opće medicine, čime je omogućeno uvođenje pripravnosti liječnika kako bi pacijenti u svakom trenutku bili što zaštićeniji. Uz to, reorganizacijom postojećeg medicinskog osoblja, na odjelu Hitne medicinske pomoći povećan je broj medicinskih tehničara u smjenama. Uz to, Dom zdravlja Čitluk sve više vlastitih sredstava izdvaja za dodatnu edukaciju i usavršavanje medicinskog osoblja u cilju unapređivanja obiteljske medicine, što je sukladno i s tzv. PAT programom.

Istodobno, u planu je i financiranje specijalizacija iz obiteljske medicine kako bi se djelatnost obiteljske medicine podigla na što višu razinu. A kako bi se korisnicima pružile što cjelovitije i kvalitetnije usluge, Dom zdravlja Čitluk pokrenuo je i niz aktivnosti vezanih uz uspostavljanje novih specijalističko-konzultativnih ambulanti, a svoje usluge proširio i ponovnim uspostavljanjem specijalističkih ambulanti kirurgije, ortopedije, psihijatrije te neurologije, a u tijeku je uspostava još nekih specijalističkih ambulanti. Doznali smo kako su proširene i poboljšane usluge medicinsko-biokemijskog laboratorija te da Dom zdravlja Čitluk vlastitim sredstvima osigurava uslugu vađenja i slanja krvi te drugih uzoraka dva puta tjedno na pretrage i analize u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, a rezultate analiza pacijenti preuzimaju u laboratoriju Doma zdravlja Čitluk, čime su oslobođeni gubljenja dragocjenog vremena i dodatnih troškova za odlazak u Mostar. Osim na poboljšanju zdravstvenih usluga, radi se i na uređenju samog prostora Doma zdravlja Čitluk. Uređen je okoliš, a u skoroj budućnosti planirano je i uređenje unutarnjeg prostora. Također, u pripremi su i brojni projekti koji će uvelike poboljšati funkcioniranje ove zdravstvene ustanove. Vrlo je značajno da su uočene mogućnosti, a i izražen interes za daljnji razvoj i poboljšanje kvalitete usluga koje Dom zdravlja Čitluk pruža žiteljima općine. U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti (dijabetesa), u utorak, 14. studenog, ta čitlučka zdravstvena ustanova organizirat će niz aktivnosti pod nazivom “Dan otvorenih vrata”. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?