Vjesnik nade, papa Franjo

Dolazak Pape je znak da nismo sami

papa Franjo
IPA/PIXSELL
02.02.2015.
u 10:24

“Zahvalan sam Bogu za tu radosnu vijest. Dakako, i svetom ocu Franji koji je ostvario ono što je i nama obećavao od prošle godine. Cijela zemlja ovdje pati, a kada Papa dođe dat će do znanja kako nismo otpisani ni prekriženi, ni mi kao katolici ovdje, a i svi ostali ljudi. Mi smo dio Europske zajednice”, prokomentirao je posjet predsjednik Biskupske konferencije BiH banjolučki biskup Franjo Komarica

Sveti otac Franjo, drugi je poglavar Katoličke crkve koji će doći u pohod BiH. Nakon punih 12 godina od posljednjeg dolaska u Banju Luku, sveti otac Franjo dolazi u glavni grad BiH Sarajevo 6. lipnja ove godine. Papa je jučer vjernicima na Trgu svetoga Petra sa svoga balkona veselo poručio kako ide u BiH.Papa Franjo je pri tome pozvao vjernike da mole za njegove nakane pohoda koji ima dva cilja, ohrabriti najmalobrojniju katoličku zajednicu u BiH te pridonijeti izgradnji sloge u zemlji još uvijek teško nacionalno podijeljenoj, što je posljedica posljednjeg rata.
“Već od sada vas molim da molite kako bi moj posjet tim dragim narodima bio ohrabrenje vjernicima katolicima te polučio kvasac dobra i doprinio konsolidaciji bratstva i mira”, kazao je papa Franjo.

Ambicija pomoći BiH

Ova rečenica uobličava cijelu misiju i ambicije pape Franje u BiH u kojoj godinama njegovi diplomatski predstavnici, ali i vođe Katoličke crkve nastoje ukazati na potrebu izgradnje harmoničnog društva i reforme koja bi zemlju snažnije povezala s Europskom unijom. “Zahvalan sam Bogu za tu radosnu vijest. Dakako, i svetom ocu Franji koji je ostvario ono što je i nama obećavao od prošle godine. Cijela zemlja ovdje pati, a kada Papa dođe dat će do znanja kako nismo otpisani ni prekriženi, ni mi kao katolici ovdje, a i svi ostali ljudi. Mi smo dio Europske zajednice”, prokomentirao je posjet predsjednik Biskupske konferencije BiH banjolučki biskup Franjo Komarica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije