potpisan sporazum

Dogovoreno osnivanje Green Design Centra u Mostaru

beslic
22.12.2016.
u 16:54

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i Elma Durmišević, direktorica Fondacije Sarajevo Green Design, potpisali su danas u Mostaru Sporazum o suradnji između Grada Mostara i Sarajevo Green Design Fondacije.

Predmet Sporazuma je osnivanje Green Design Centra (GDC) u Mostaru, a koji  Sarajevo Green Design Fondacija donira Gradu Mostaru. SGD Fondacija će pripremiti idejni projekt, projektnu dokumentaciju za pripremu i realizaciju izgradnje Green Design Centra kao internacionalnog centra koji će okupiti akademsku, kulturnu i gospodarstvenu zajednicu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Green Design Centar bit će korišten kao platforma za inovacije i edukativne svrhe u graditeljstvu, povećanjem vrijednosti građevine, građevinskih materijala, proizvoda i komponenti za njihovo ponovno korištenje, u svrhu doprinosa povećanju komfora i kvaliteta življenja.

Temeljem potpisanog sporazuma, SGDF će osigurati neophodna novčana sredstava za izgradnju kroz Europski HORIZON 2020 projekt „Buildings as Material Banks“, a Grad Mostar se obvezao da će za izgradnju GDC osigurati lokaciju s pratećom infrastrukturom smještenu u južnoj zoni Grada Mostara te osigurati sva neophodna odobrenja za građenje i priključke kod nadležnih službi Grada Mostara. 

Grad Mostar i SGDF će tijekom realizacije projekta povezati naučnu infrastrukturu Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta „Džemal Bijedić“, putem Građevinskih i drugih fakulteta s proizvodnom industrijom, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?