Kamp Butmir

Dodjela certifikata polaznicima UN predmisione obuke za policijske službenike

kamp butmir
16.03.2016.
u 10:43

Cilj dvotjedne obuke je priprema polaznika za sudjelovanje u UN mirovnim operacijama

U Centru za obuku za operacije podrške miru Oružanih snaga BiH (PSOTC) u kampu Butmir, započela je dvotjedna obuka za buduće UN policajce, kao zajednički projekt između Ministarstva sigurnosti i Ministarstva obrane BiH, odnosno PSOTC-a.

Na obuci sudjeluje 32 policijskih službenika i službenica iz različitih zemalja i policijskih agencija (27 iz BiH, te po jedan iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Švedske i Ukrajine). Osim PSOTC osoblja, obuku provode instruktori iz policijskih agencija u BiH i četiri međunarodna instruktora (Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Švedska), kao i predavači iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Cilj obuke je priprema polaznika za sudjelovanje u UN mirovnim operacijama, kako bi efikasno izvršavali zadate ciljeve iz rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u mirovnim operacijama.  

Ceremonija zatvaranja tečaja i uručenja certifikata polaznicima obuke bit će održana u petak, 18. ožujka 2016. godine, uz prigodno obraćanje zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića i komandanta PSOTC-a brigadira dr. Jasmina Čajića, priopćeno je iz Ministarstva Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?