Sastanak s Danielssonom

Dodik: Usvojeni mehanizam koordinacije "nije kredibilan"

milorad dodik
18.02.2016.
u 09:13

Dodik je ponovio da RS-a ima velike primjedbe na pravosudni sustav BiH, njegovu zlouporabu i sve češću politizaciju

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je sinoć, tijekom razgovora s generalnim direktorom Direktorata za politiku susjedstva i pregovore o proširenju u Europskoj komisiji Christianom Danielssonom, da RS podržava put BiH ka statusu kandidata za ulazak u Europsku uniju u kome će taj bh. entitet biti jasno vidljiv i zastupljen.

Istaknuo je da mehanizam koordinacije koji je, kako se tvrdi u priopćenju iz Dodikovog ureda, nedavno usvojen bez suglasnosti RS-a nije kredibilan, da kao takav ne može proći, i da je potrebno da se što prije uspostavi dogovor svih koji imaju nadležnosti u njegovom kreiranju.

Dodik je ponovio da RS-a ima velike primjedbe na pravosudni sustav BiH, njegovu zlouporabu i sve češću politizaciju. 

Još je dodao kako se RS zalaže za što skorije usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH i za reformu pravosuđa u BiH koja bi išla u smjeru da Sud i Tužiteljstvo rade u skladu s nadležnostima BiH, kao i za uspostavljanje institucionalnog sustava odgovornosti vršitelja pravosudnih funkcija. 

Naglasio je da će RS dati svoj doprinos finalizaciji pregovora o strukturalnom dijalogu. Sastanku je prisustvovao šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar Wigemar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije