Predsjednik RS

Dodik: Usvojena rezolucija o BiH je zlonamjerno tretiranje RS

Milorad Dodik
16.04.2016.
u 14:08

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je rezolucija o BiH koju je osvojio Europski parlament zasnovana na netočnim prezentacijama izvjestitelja i zlonamjernim tretiranjem procesa u Republici Srpskoj. Dodik je rekao novinarima u Banjoj Luci da je to još jedan dokaz da oni koji su u ime Europskog parlamenta došli u BiH sagledati situaciju – to nisu uradili objektivno, već navijački i da je sam izvjestitelj u tu rezoluciju unio niz netočnih i lažnih podataka, dovodeći Europski parlament u zabludu, javlja Srna. 

“Ali, mi smo na to naučili i vidjeli bezbroj puta, tako da ni sada nema ništa novo u tome svemu. To samo pokazuje na koji način ti ljudi pokušavaju odrediti što treba Republika Srpska raditi. Odredbe te rezolucije su dio stereotipa. Nemoguće je da netko tko dolazi iz europske demokracije tvrdi da bi referendum mogao biti nasilan i da ruši državu. To nije točno”, istaknuo je predsjednik Srpske. On je rekao kako je izvjestitelju promaklo da kaže da je nasilje koje je proveo visoki predstavnik dovelo do snažnih nesporazuma u okviru BiH i da Sud i Tužiteljstvo BiH nemaju ustavnu osnovu i da nisu dio Daytonskog mirovnog sporazuma. 

“Izvjestitelj je propustio reći tu istinu u Europskom parlamentu”, naglasio je Dodik. Na pitanje novinara  postoji li plan što bi se moglo uraditi s Bankom Srpske, Dodik je rekao kako plan postoji i da predsjednik Vlade i ministar financija Republike Srpske i o tome razgovaraju o okviru aranžmanu s MMF-om u Washingtonu koji je na neki način već koncipiran i obuhvaća aktivnosti Vlade vezano i za samu Banku Srpske. 

“Mislim da je jasno da će potencijal Banke u smislu depozita biti sačuvan, da neće biti gubitaka te vrste i da rješenje ide upravo za tim da se u narednim godinama osigura da depoziti koji su zatečeni budu osigurani, odnosno vraćeni onima koji su ih deponirali. To je osnovna ideja u vezi s Bankom Srpske i u tom pogledu se tako vode razgovori. Uvjeren sam da će to biti konačno dogovoreno ovih dana”, rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?