nakon sastanka

Dodik: Upoznao sam Putina sa situacijom u BiH, zanimali su ga mogući razvoji političke situacije

02.12.2021.
u 17:53

"Upoznao sam Putina s našim viđenjem situacije u Bosni i Hercegovini. Mogu reći da je on upoznat s detaljima i zanimalo ga je gotovo svako od pitanja mogućeg razvoja političke situacije", izjavio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Moskvi s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Dodik je neposredno nakon sastanka kazao kako je s Putinom razgovarao o aktualnoj situaciji u regiji.

"Upoznao sam Putina s našim viđenjem situacije u Bosni i Hercegovini. Mogu reći da je on upoznat s detaljima i zanimalo ga je gotovo svako od pitanja mogućeg razvoja političke situacije", izjavio je Dodik u za RTRS.

Osim toga, Dodik je za ATV rekao kako je na sastanku bilo riječi o plinovodu od Bijeljine do Banje Luke, koji će se graditi. To će se potvrditi sutra u razgovorima s Gazpromom , a Putin je, kaže Dodik, dao podršku takvom projektu.

"Razgovarli smo i o kulturnoj i svakoj drugoj vrsti suradnje, a osobito o političkim pitanjima. Putin je iznio svoj stav vezano za Daytonski sporazum. Rusija ima niz primjedbi o nepoštivanju Daytonskog sporazuma i da u tom pogledu stavi ta pitanja na dnevni red Vijeća sigurnosti UN-a. To je za nas važno imajući u vidu razne spekulacije. Prenijeli smo Putinu naš stav da samo legitimno izabrani visoki predstavnik može imati podršku i legitimitet u BiH, Putin se s tim složio", rekao je Dodik.

On je ruskog predsjednika informisao i o pokušaju, kako je rekao, "otimanja imovine Republike Srpske, što nije u skladu sa Dejtonom, i Republika Srpska to ne može sebi dozvoliti", prenosi Klix. 

Razgovarali su i o ekonomsko-financijskoj podršci i o projektima koji se ostvaruju u RS. Kaže da su danas odobrili lokaciju u Nevesinju za izgradnju solarne elektrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije