Predsjednik rs

Dodik: Tužiteljstvo je trebalo više uraditi u 'slučaju Dragičević'

Milorad Dodik
28.09.2018.
u 12:28

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas u Banjoj Luci da jedino tužiteljstvo može riješiti slučaj stradnja mladića Davida Dragičevića. 

- Tužiteljstvo je trebalo uložiti više napora da bi to što prije bilo riješeno i izbjegnute bilo kakve spekulacije - rekao je Dodik novinarima.

Protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, MUP RS je podnio kaznenu prijavu Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka, zbog sumnje u zlouporabu u slučaju "Dragičević".

Ta prijava je proslijeđena Republičkom tužiteljstvu, Posebnom odjelu za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, na daljnje postupanje.

Mediji su, pozivajući se na neslužbene izvore, javili da je Karan prijavljen zbog toksikološkog nalaza u kojem je navedeno da u krvi ubijenog Davida Dragičevića ima toksina, dok je kasnije utvrđeno da to, zapravo, nije točno.

Prije nekoliko dana Alenu Kukiću, inženjeru elektrotehnike iz Banje Lake određen je pritvor zbog sumnje da je manipulirao dokazima u slučaju ubojstva Davida Dragičevića, a Okružno javno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv dva policajaca, zbog sumnje da su izgubili donji veš tog banjolučkog mladića, koji bi mogao poslužiti kao dokaz u tom slučaju.

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, obitelj Davida Dragičevića traži da se uhite njegove ubojice.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?