Pismo članu Predsjedništva BiH:

Dodik traži od Ivanića da podrži Trumpa i Izrael

Milorad Dodik
21.12.2017.
u 15:18

Povodom današnjeg glasovanja u Općoj skupštini UN o Rezoluciji koja bi odbacila odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o priznanju Jerusalema kao glavnog grada Izraela i izmiještanja diplomatskog predstavništva iz Tel Aviva u Jerusalem, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske obratio se Mladenu Ivaniću, članu Predsjedništva iz RS pismom u kojem se traži da šef misije BiH pri UN glasuje protiv predložene Rezolucije, prenosi Radiosarajevo.ba. 

U pismu se, između ostalog se ističe:

"Cijeneći svu delikatnost višegodišnjeg problema između Izraela i Palestine, a u svjetlu odluke predsjednika SAD Donalda Trumpa da diplomatsko predstavništvo SAD premjesti u Jerusalim, tražim od Vas da kao član Predsjedništva iz Republike Srpske učinite sve da šef misije BiH pri UN ne podrži Rezoluciju, koja će se naći pred Općom skupštinom, a koja bi išla u pravcu odbacivanja odluke američkog predsjednika.

Republika Srpska i Izrael imaju prijateljske odnose, i cijenimo da bi trebalo zaustaviti bilo kakve diplomatske akcije BiH koje bi mogle narušiti to prijateljstvo. U potpunosti razumijemo složenost situacije na Bliskom istoku, i zalažemo se za mirno rješenje problema između Izraela i Palestine."
 

Ključne riječi

Komentara 1

VN
vratite nam posavinu
15:37 21.12.2017.

Pa ako srbi zaista i dalje ovakvo smece budu podrzavali onda vama srbima ni bog vise nemoze pomoci. Svaki covjek na planeti treba da vas se ogradi. Zamislite Koje neljudsko ponasanje i ignoriranje citavog covjecanstva Koje osudjuje nepravdu ,jedini traktoristaa se nasao da to podrzi. Pa sta je sve u stanju napraviti da bi spasio sto je opljackao.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije