Predsjednik RS

Dodik: Srebrenica je dio RS i to se neće promijeniti

Milorad Dodik
12.08.2016.
u 20:32

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srebrenica teritorijalno lokalna zajednica u okviru Republike Srpske i u tom pogledu nikakav referendum, niti bilo što drugo neće to promijeniti, javlja Srna. 

"Procedura Ustavom BiH predviđa da o tim pitanjima razgovaraju dva entiteta, a ne nikakve unilateralne odluke bilo koga", rekao je Dodik, reagirajući na izjavu zastupnika SDA u Zastupničkom domu parlamenta BiH Sadika Ahmetovića da će Bošnjaci tražiti referendum o izdvajanju Srebrenice iz Republike Srpske. Dodik je u izjavi za RTRS napomenuo da su u Skupštini općine Srebrenica i Srbi. 

"S druge strane, tamo u parlamentu su i Srbi, tako da je to samo junačenje bez pokrića, i u tom pogledu apsolutno neprihvatljivo i neodrživo i neće se ni dogoditi", kaže predsjednik Srpske. Prema njegovim riječima, jasno je da je ustavnim poretkom predviđena i raspodjela teritorija i da referendum RS o Danu RS nije pitanje teritorija niti bilo što drugo vezano isključivo za pitanje koja su regulirana Ustavom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije